Capitol Reef – Bryce

Capitol Reef – Bryce

Donderdag waren we enorm vroeg opgestaan om de zonsopgang in Monument Valley te bekijken. Dit was het zeker waard, maar vervolgens waren we erg moe, haha. En voor vandaag stond er een lange autorit op de planning van zo’n vier uur naar Capitol Reef. De afstand viel mee, maar we mochten allemaal prachtige bergweggetjes rijden. Vooral het eerste stuk was bijzonder. De weg werd ineens onverhard en ging met haarspeldbochten de bergen in. Dit bleef zo tot we over de berg waren, waar we uitkwamen op de verharde weg. Gelukkig hebben we een sterke en hoge auto, waardoor dit soort wegen geen probleem vormen. Terwijl we verder rijden richting Torrey (het plaatsje waar we zullen overnachten) zien we een enorme regenwolk hangen. Een donkere lucht met slierten naar beneden. Het zal toch niet… We rijden door een deel van de regenbui heen, maar helaas voor ons hangt deze regen recht boven het Capitol Reef national park. Daar gaat onze middag hike. Wandelen met dit weer is naast niet zo prettig ook nog eens gevaarlijk. De wandelroutes zijn namelijk over bergpaadjes met rotsen die door de regen enorm glad worden. Gelukkig had ons overnachtingsadres een binnenzwembad en hottub 😀 Hoe kien ik het toch uit! We hebben het einde van de middag dus doorgebracht in het zwembad, even heerlijk uitrusten. ’s Avonds aten we in het restaurant van ons motel een heerlijke tonijnsteak. Ik zit te bedenken wat ik ondertussen al voor typisch Amerikaans voedsel heb gegeten, ik heb het zoveel mogelijk proberen te ontwijken (want: vet en calorierijk). Toch heb ik bij het ontbijt wel eens een wafel vers gebakken (met slagroom, haha) en pancakes gegeten. Yoghurt, als ze het al hebben, moet je ontwijken, want hier zitten chemische smaakjes aan (plain yoghurt ben ik nog nergens tegengekomen). Als toetje chocolate chip cookie en een cobbler, wat een soort crumble toetje is met fruit. Een enorme steak van 10 ounce, die ik vervolgens gedeeld heb (want wie eet er nu 300 gram vlees weg?!). Een hamburger, die met 1/3 lb erg bescheiden was (maar met 150 gram toch een prima avondmaaltijd). Een thick milkshake, bewust een kleine besteld, waar ze vervolgens nog een hele lading bovenop de beker weten te toveren. Oh, en beef jerkey, gedroogd vlees met een smaakje, waarvan het zakje wel erg snel leeg was (lekker!). Wat moet ik nog meer proberen?

Vrijdagochtend vertrekken we van Capitol Reef naar Bryce, maar niet voordat we eerst een wandeling gemaakt hebben in Capitol Reef. We kiezen voor de Cohab Canyon Trail, een hike van totaal zo’n 6,5 kilometer waar we drie uur over gedaan hebben, inclusief lunchpauze. Makkelijk wandelen is het niet, het eerste stuk is erg stijl (100 meter stijgen in 500 meter). Vervolgens bestaat het pad uit stenen waar je overheen moet klauteren. Dit is dan ook de reden waarom je lang doet over zulke korte afstanden. Het is wel een heerlijk wandelpad door de canyon heen en we worden beloond met prachtige uitzichten. Het is fijn om na zoveel reisdagen weer even de benen te strekken en te genieten van de natuur. Na deze intensieve wandeling moeten we nog zo’n drie uur rijden naar Bryce. We stoppen onderweg bij Kiva Koffeehouse voor een mooi uitzicht en een welverdiende pauze. Bizar genoeg komen we op deze route sneeuw tegen! Dat is ook niet zo gek, want we rijden op zo’n 3200 meter hoogte. De temperatuur zakt ook flink van 30 graden (tijdens de wandeling) naar 17 graden (bij de sneeuw). Aan het eind van de dag komen we bij ons hotel aan en na een maaltijd met gezellige live gitaarmuziek is het weer tijd voor onze uitgebreide nachtrust.

Zaterdag gaan we Bryce national park in. In de ochtend lopen we een korte wandeling naar Moss Cave. Het is soms niet duidelijk hoe lang wandelingen hier duren. Sommige wandeling zijn in een rondje, maar de meesten zijn alleen heen en moet je dus ook weer terug lopen. Er is niet altijd duidelijk te vinden of de aangegeven afstand en tijd enkele reis of retour is. Zo dachten we twee uur bezig te zijn met de wandeling naar de grot, maar waren we met 40 minuten alweer terug bij de auto en bleek de totale hike slechts 1,5km te zijn. Wel met een mooi uitzicht over een grot en een waterval. De reden van de korte wandeling is dat Yvonne vanmiddag een langer stuk gaat lopen (naar Tower Bridge) en ik ga paardrijden! Bij Canyon Tours had ik een toeristenrit geboekt, je weet wel, alle paarden sjokken achter elkaar aan in stap en 90% van de ruiters heeft nog nooit op een paard gezeten of alleen op vakantie. Wat mensen bezielt om onervaren een buitenrit te gaan maken snap ik nog steeds niet. Maar goed. Ik kreeg een prachtige muilezel toegewezen, Clyde. Hij was een stuk minder suf dan het ritje, haha. Ik wist waar ik aan begon en had de rit toch geboekt vanwege de prachtige uitzichten. Je loopt namelijk naar beneden de vallei in en vervolgens weer terug naar boven. Het is heerlijk genieten bovenop zo’n paardenrug. Aan het einde van de dag laten we onze spieren nog even verzorgen door in de hottub te gaan zitten. Buiten is het niet heel warm meer (20 graden als we mazzel hebben, dat komt door de grote hoogte waarop we zitten), maar het water is warm genoeg om lekker te kunnen genieten. We sluiten de avond af met een diner bij het motel en een gezellig kletspraatje met twee Nederlandse gozers die ook een rondreis maken. Mafketels gaan morgen vanaf hier naar Yellowstone rijden (8,5 uur rijden zonder stops). Zij liever dan ik. Wij hebben het wel goed bekeken door op veel plekken twee nachten te blijven en tussen de plaatsen 2 tot 4 uur te moeten rijden. Oh, en ik krijg veel vragen hoe het gaat met mijn reisgenootje. Dat gaat echt super! We denken veel hetzelfde over dingen en kunnen zo heel makkelijk onze daginvulling plannen. Op de kamers die we geboekt hebben staan twee bedden, waardoor we heerlijk onze eigen ruimte hebben ’s nachts. ’s Ochtends en ’s avonds pakken we een momentje voor onszelf, maar verder doen we alles samen (kan bijna niet anders met die enorme afstanden en hikes die je liever niet alleen maakt). Doordat we elkaar goed begrijpen en in elkaars waarde laten kunnen we juist goed in elkaars gezelschap zijn. We hebben het erg gezellig 🙂

Foto’s.

     

2 gedachten over “Capitol Reef – Bryce

  1. It was so nice to meet and talk with you Lisanka! In the hot tub at the hotel in Torrey. 🙂 I’ve read your blog and it looks like you had a wonderful visit in America. So glad you could enjoy our country. I hope people were nice to you!! I’m sure you are glad to be home. I hope that someday I can visit your beautiful Holland!
    Namista

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.