Death Valley

Death Valley

Donderdag was het tijd om Las Vegas te verlaten. Helaas betekende dat ook de luxe hotelkamer vaarwel zeggen en terug naar de motels en de inns. Nu hebben we van tevoren al onze overnachtingen al vastgelegd, dus enige luxe hadden we onszelf gegund zoals overal twee bedden en een eigen badkamer. Over die badkamer… de Amerikanen hebben echt overal een vaste douchekop, dus geen stang zoals wij kennen, maar een bolletje aan de muur. Helemaal prima, behalve dan dat dit bolletje overal te laag hangt. Ik kan nergens fatsoenlijk rechtop onder de douche staan. Ik snap er niets van, want Amerikanen zijn toch ook niet zo klein? Beetje jammer. Hilarisch was vooral dat we van de grootste hotelkamer op de reis direct naar de kleinste motelkamer gingen. Wat een contrast.

Voordat we Las Vegas uitreden zijn we nog even over Fremont Street gereden. Dit was het vroegere Las Vegas en dat kon je ook goed zien omdat alles veel ouder toonde, maar vooral ook kleiner. Wat we ook in Las Vegas vonden was een Bootbarn. Een grote winkel vol met cowboy kleren, yeehaa! Daar hebben we ons wel even in vermaakt. Ik wilde graag een cowgirl broek met bling en het is me gelukt. Zelfs een nog extremere bling riem gekocht, haha. De cowboy boots wilde helaas niet lukken. Ik had nog wel een paar opties met mijn grote voeten, maar om nu 280 dollar te betalen voor laarzen die wel passen, maar net niet lekker zitten, ging mij te ver.

De reden om wat langer in Las Vegas te blijven was vanwege onze volgende overnachting in Death Valley. In Death Valley groeit echt bijna niets, omdat het er zo belachelijk warm is. De dag dat wij aankwamen (half juni) was het overdag 47 graden. Afkoelen doet het dus ook niet echt, want toen wij tegen etenstijd aankwamen was het nog steeds 44 graden. Had ik het eerder over die hete föhn die in je gezicht blaast in Vegas, zet deze nog een standje heter en je hebt Death Valley. Echt bizar. Tijdens het autorijden stak ik mijn arm uit het raam en je hebt echt het idee dat deze langzaam in vlammen opgaat. Dus bij het motel aangekomen zijn we direct in het zwembad gesprongen. En waar het zwembad bij de meeste hotels verwarmd is, moeten ze hier moeite doen om het zwembad te koelen. Bizar is ook de gewaarwording als je het zwembad uitkomt, je krijgt namelijk kippenvel (wind over natte huid). Ik vermoed door het extreme temperatuurverschil. Als je huid binnen een paar tellen weer droog is, dan voelt het alsof je in een droge hete sauna staat. Waarom wonen mensen hier? De airco maakte overuren ’s nachts om de kamer toch nog onder de 30 graden te krijgen. Toen ik om zeven uur wakker werd, was het buiten al 38 graden. Hiken hebben we hier maar overgeslagen, snel door naar de volgende bestemming: Yosemite.

Yosemite is de laatste stop op onze reis en nog wel een stukje rijden. De route hebben we dan ook opgesplitst in twee dagen en we overnachten in Bridgeport. We zitten zo’n vijf uur in de auto en Death Valley uit is een hele gewaarwording. Het laagste punt in Death Valley ligt net onder zeeniveau, terwijl het hoogste punt zo’n 3400 meter is. Zo is het dus bloedheet beneden, terwijl er op de top van de berg nog sneeuw ligt. Bizar. Tijdens onze rit stegen we zo’n 1400 meter en zakte de temperatuur van 38 naar 26 graden. Wat ook zakte was onze maag als we weer over een ‘dip’ reden, denk hobbelende achtbaan.

We rijden langs het spookstadje Bodie. Bodie was vroeger (ergens eind 1800) een enorm bedrijvig dorp met wel 10.000 inwoners omdat er heel veel goud en zilver in de grond zat. Uiteindelijk is de stad compleet verlaten rond 1940 en hebben ze er twintig jaar later een nationaal park van gemaakt. Bodie ziet eruit als een westerndorpje die je kent uit oude films en stripboeken. Alles is gemaakt van hout en ziet er idyllisch uit. Plassen deden ze in een outhouse, een klein hutje in de achtertuin. Dus toen ik moest plassen en voor de gein zei dat ik dat wel in een outhouse zou doen, bleken er dus in twee outhouses een functionerend toilet te zitten. Denk dixie, maar dan van hout. Neus dicht en gaan, haha.

In Bridgeport valt niet zoveel te beleven, dus we hebben zowaar weer wat rust aan het einde van de dag. Na het diner besluiten we de film Magic Mike te kijken om nog even in de stemming te blijven, haha.

Foto’s.

     

3 gedachten over “Death Valley

  1. Hoi Lisanka, ik zit op Schiphol, mijn vlucht naar Kos heeft vertraging, eindelijk tijd genoeg om je reisverslagen te binge-watchen & readen 😀! Het plezier spat eraf, wat een mooie reis. Leuk geschreven ook. En je komt terug als cow-girl 😉 Blijf genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.