Las Vegas

Las Vegas

Op dinsdag rijden we naar Las Vegas, via de Valley of Fire. Letterlijk een vallei vol vuur en niet alleen vanwege de rode rotsen, maar ook vanwege de temperatuur die de 100 graden heeft aangetikt. Gelukkig geen graden Celcius, anders waren we nu echt gekookt, maar graden Fahrenheit, wat omgerekend 38 graden is. Niet lekker om in te gaan wandelen, dus dat slaan we over. Vanuit de woestijn doemt er ineens een grote stad op: Las Vegas. De temperatuur is ondertussen ook gestegen en gaat voorlopig niet naar beneden. Las Vegas is heet overdag (42 graden), maar ook heet ’s avonds (36 graden). Als je mazzel hebt is het om vijf uur ’s ochtends heel eventjes net onder de 30. Lang leve de airco, want buiten voelt het alsof er een hete föhn in je gezicht blaast.

We slapen in een 5-sterrenhotel op de Strip, Encore (Wynn). Natuurlijk niet voor de volle mep en het is niet eens onze duurste overnachting tijdens deze reis. Het inchecken gaat soepel en we krijgen een kamer op de 18e verdieping met uitzicht. Toen ik vervolgens vroeg hoeveel verdiepingen er waren, was dat een stukje meer dan 18… slechts 63 verdiepingen, haha. Er zijn ook twee verschillende prachtige hallen met liften, eentje voor 30+ en eentje tot de 30e verdieping. Per hal zijn er acht liften, lang hoef je dus nooit te wachten. De lift gaat zo snel dat je maag zich omdraait bij het afremmen. We vinden al snel onze kamer en vol verwachting doen we de deur open. Wow! De kamer is met 70m2 groter dan mijn eigen huis, haha. We hebben een raam over de volledige breedte dat uitkijkt over een deel van de strip. De gordijnen die ervoor zitten kunnen automatisch open. Je hoeft alleen maar ‘Alexa, open the curtains’ te roepen en de gordijnen schuiven opzij. Alexa is een muziekbox, maar is verbonden met de hotelkamer. Je kunt zo vanuit je bed de gordijnen en vitrage open en dicht doen, het licht aan en uitzetten, de thermostaat bedienen en nog veel meer (zoals bepaalde vragen beantwoorden en verschillende soorten muziek afspelen). Erg leuk speelgoed! Naast twee queensize bedden hebben we nog een bureau met twee stoelen, een luxe hoekband, een kleine inbouwkast en een zeer ruime badkamer met apart bad en twee wastafels. En er zit zelfs een telefoon op het toilet! Wat een luxe. Extra vormen van luxe zijn allemaal mogelijk, zolang je maar betaalt, haha 😉

Voor dinsdagavond hadden we al op voorhand een show geboekt: The Blue Man Group. Deze was niet in ons eigen hotel, maar in het Luxor, een hotel gebouwd in een piramide met een sfinx ernaast. Het kan hier allemaal niet gek genoeg. Ik dacht, dat lopen we even, maar de Strip is een erg lange straat van bijna zeven kilometer! Dus hop in de auto en vier kilometer verder staan we bijna voor de deur van het Luxor. Bijna, want we staan een hotel verder waar je gratis kunt parkeren. Elk hotel vraagt hier 15-30 dollar om je auto even neer te zetten, dus dat is een prijzige bedoening als je meerdere keren per dag ergens anders naar toe wilt. De show van The Blue Man Group duurde anderhalf uur en zat vol mime, getrommel op buizen en ander spektakel. Na afloop rijden we door naar de Bellagio, waar elk kwartier de fonteinen een show geven op een van de dertig verschillende muzieknummers. Fontein is een understatement, want het water is ruim drie hectare groot en er zijn 1200 spuitkoppen waarvan sommigen tot wel 140 meter hoog kunnen komen! Wij hadden Uptown Funk van Bruno Mars. Het was prachtig om naar te kijken.

Woensdag was het tijd om de Strip te voet te verkennen. Het is erg interessant om van hotel naar hotel te lopen om te kijken wat er zich binnen afspeelt. Elk hotel heeft een casino, dat is verder niet heel bijzonder. Maar de meeste hotels hebben een thema en dit helemaal doorgevoerd in de aankleding. Ons eigen hotel is gewoon luxe, met marmeren vloeren, maar heeft overal vlinders in verwerkt. En alle sierstukken zijn met echte bloemen (en dat zijn er nogal wat). Bij de Venetian kun je varen door de kanalen van Venetië, in Paris staat een Eiffeltoren, Flamingo heeft een kleine dierentuin met flamingo’s en tropische vogels en in New York New York zit een mega achtbaan. Daar moesten wij natuurlijk in! Dus voor 15 dollar een kaartje gekocht (had ik al gezegd dat alles in Las Vegas duur is?) en op naar de actie. Het was een spectaculaire rit en de achtbaan ging zelfs over kop! Gelukkig kwam ik er levend uit en had ik mijn bril nog op, haha. Terug naar het hotel voor afkoeling in het zwembad, na onze wandeling van zo’n tien kilometer. Het is heerlijk om dan steeds door de hotels te kunnen lopen, want buiten is het 42 graden. De afkoeling in het zwembad is maar van korte duur, het zwembad zelf is erg warm (ik vermoed een graad of 35), dus erg afkoelen doe je niet. Als je het zwembad uitkomt is het even lekker koud (natte huid waar de wind overheen gaat) maar binnen een paar seconden ben je droog en begint de hitte weer. We hadden een plekje in de schaduw en konden even lekker uitrusten en lezen.

’s Avonds gingen we naar een spectaculair buffet in Ceasar’s Palace: Bucchanal Buffet. Dit is een van de beste buffetten in Las Vegas en dat wilden wij wel meemaken. Waar ik al eerder vertelde over een loyalty programma (upgrade van de auto), konden we met ditzelfde loyalty programma hier nog veel meer. Gratis valet parkeren voor de deur van het hotel. Wat hilarisch trouwens, je geeft je sleutel af aan zo’n mannetje die je auto parkeert. Als je terugkomt staat binnen een paar minuten je auto weer voor de deur. Lekker decadent. Het loyalty programma gaf ons ook voorrang op het buffet (we werden meteen naar een tafel begeleid in plaats van een half uur tot een uur in de rij te staan) en het buffet was bijna gratis. Jaaa, Lisanka weet wel waar je de koopjes en trucjes vandaan haalt, haha 😉 Het buffet was overdadig groot. Er waren verschillende afdelingen: verschillende soorten verse vis, vers vlees, salades, soepen, Mexicaans, Italiaans, Grieks, Oosters, sushi en een enorm toetjesbuffet. De prijs van het buffet eet je er niet uit (55 dollar), tenzij je zoals onze buren borden vol met krab haalt. Het was heerlijk om zoveel keus te hebben en we hebben geweldig gegeten.

De avond werd afgesloten met een show van Magic Mike. Wat een belevenis. Anderhalf uur vol dans, mooie mannen en gillende vrouwen. Ik moet zeggen dat het erg classy was gedaan voor een striptease show. Er waren geen geslachtsdelen te zien en de mannen konden stuk voor stuk erg goed dansen. Dat er vervolgens een prachtige kerel een lapdance gaf op mijn schoot vond ik helemaal niet erg, hihi. Kwam misschien ook door de enorme cocktail die we hadden besteld. We waren even vergeten dat we met de auto waren… Gelukkig doen de Amerikanen overal ladingen ijsblokjes in, zo ook in onze cocktail, dus met het percentage alcohol viel het wel mee.

Terug bij het hotel heb ik nog een gokje gewaagd, we zijn tenslotte in Las Vegas. Dit was het minst leuke avontuur van onze tijd hier, want ‘the house always wins’. Volgens Rob was het simpel. Alles op rood en dan kijken waar het balletje uitkomt. Helaas werd het zwart. Hup, 20 dollar armer. Vervolgens nog 5 dollar in zo’n slotmachine gegooid en met tien keer aan de hendel trekken was ook daar mijn geld verdwenen. Snap niet wat mensen hier zo leuk aan vinden, haha. Dan geef ik die 25 dollar liever uit aan een goede cocktail 😉

Foto’s.

     

2 gedachten over “Las Vegas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.