Page – Monument Valley

Page – Monument Valley

Het is vandaag dinsdag en we hebben in Page een vroege tour van de Lower Antelope Canyon geboekt. Weer een kloof, maar deze is zo smal dat je er net doorheen kunt lopen. Een enorme toeristische trekpleister, want door deze kloof van een paar honderd meter gaan op drukke dagen wel 3000 mensen doorheen. Je loopt dus per groep vlak achter elkaar en voelt je een soort opgejaagd vee. Om de paar meter wordt er gestopt om een foto te kunnen maken. Echt genieten van een wandeling door de canyon kun je bijna niet, maar de foto’s maken alles goed. Het is echt prachtig. De canyon heeft zijn vorm gekregen doordat water langs de Najavo Sandstone stroomt. Als het regent is het dan ook onmogelijk om in de canyon te komen. Gelukkig hadden wij een zonnige dag, waardoor het licht in de canyon straalt en de rode kleur goed zichtbaar is.

Vervolgens rijden we naar Horseshoe Bend. Dit is een bocht in de kloof die eruit ziet als een hoefijzer. Hier stroomt de Colorado River doorheen. Het water is een beetje groenig, wat mooi afsteekt tegen de bruinrode rotsen. Ook hier is het uitzicht prachtig. De mooie vergezichten houden maar niet op.

Gezien we twee nachten in Page hebben, is er wat tijd om uit te rusten. We besluiten naar Lone Rock Beach te rijden, waar je kunt zwemmen in Lake Powell. Je mag hier met de auto het strand op rijden, maar als je vast komt te zitten heb je een probleem. We rijden naar het laatste stukje onverharde weg en parkeren daar onze auto. Handdoekje in het zand en zwemmen maar. Buiten is het rond de 30-35 graden en het water is zo’n 21 graden. Het is heerlijk afkoelen. Kon ik zowaar ook nog verder lezen in mijn eerste boek. Tegen etenstijd rijden we weer terug naar Page en besluiten we weer sushi te gaan eten. Waarom voor steaks kiezen als je ook vis kunt eten, haha.

Woensdag vertrekken we van Page naar Monument Valley. Dit is het beeld wat iedereen kent van western films, de losse rotsen met bijzondere vormen die eenzaam in het landschap staan. Denk Ennio Morricone – The Good, The Bad and The Ugly. Ook dit is weer een prachtig uitzicht. Ik moet maar eens synoniemen gaan bedenken, want het wordt steeds hetzelfde riedeltje 😉 We rijden Monument Vallet in en doen de 17-mile drive, een rondje langs verschillende rotsformaties. Het ene uitzicht nog mooier dan het andere. Drie uur later rijden we het park weer uit, op weg naar onze overnachting (Tear Drop Arch B&B) die midden in Monument Valley ligt. Het uitzicht is adembenemend en vanaf onze porch kunnen we de zonsondergang en de zonsopgang bewonderen. Voor de zonsopgang moeten we wel om vijf uur opstaan, maar dit is het zeker waard. Dus mocht je nog een plekje zoeken om te overnachten, dit is zeker een aanrader!

Geen lange blog dit keer, maar de foto’s maken een hoop goed. Allemachtig prachtig 🙂

Foto’s.

     

2 gedachten over “Page – Monument Valley

  1. Prima verslag en mooie foto’s!
    En eindelijk gezwommen. Geniet er van!!

    Groetjes uit bijzonder winderig Nederland.

    Rob

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.